Search EBSCO Discovery Service

Search for Publications

Besplatna platforma za edukaciju istraživača

Izdavač Elsevier je ponovo pokrenuo svoju platformu za besplatno online učenje. Portal  Researcher Academy služi za promovisanje video materija o različitim fazama istraživačkog ciklusa - od pripreme istraživanja, preko procesa objavljivanja do prikaza njegove uticajnosti. Vebinar pod nazivom "How to turn your thesis into a publishable article" biće održan 22. februara u cilju promocije unapređene platforme. Mnoštvo vebinara i sadržaja mogu biti od pomoći istraživačima koji su izabrali put celoživotnog učenja.
Pregled materijala na sajtu je dostupan prethodnom prijavom na portal.

(objavljeno 09.02.2018.)

Wiley - prvi izdavač koji zahteva ORCID od autora

Više od 500 Wiley časopisa koristi opciju ScholarOne Manuscripts za prihvatanje radova autora. Naime, ova opcija omogućava autorima da pošalju svoj zahtev za predaju radova, ali samo preko svog ORCID-a. ORCID je neprofitan način pomoći za sve istraživače koji obezbeđuje jedinstvene identifikatore razlikujući ih u današnjoj, sve konkurentnijoj naučnoj industriji. Na zvaničnom sajtu izdavača prikazana je skica predaje rada časopisu kao i prednosti koje nudi ORCID. 

(objavljeno 24.01.2018.)

Web of Science vebinar

U saradnji sa izdavačem Clarivate Analytics 18. decembra je održan vebinar za istraživače i bibliotekare o pretraživanju citatne baze Web of Science. Na pitanja kako pretražiti najuticajnije naučne izvore na određenu temu, koji su kriterijumi za referisanje sadržaja u ovoj bazi, šta je ESCI lista, gde pronaći izveštaje o citiranosti autora odgovorio je predavač Josef Jilek,  predstavnik Web of Science-a i specijalista za edukaciju naučno-akademskog istraživanja.
Za sve one koji se nisu blagovremeno registrovali i ispratili vebinar, omogućeno je njegovo praćenje kroz video materijal i prezentaciju.

(objavljeno 04.01.2018.)